fruit drogen

4 Nov

Een tijdje geleden bracht Tuur vijgen mee naar de praatronde.
Verse vijgen en gedroogde.
In het gesprekje erna wisten we nog fruit dat we ook gedroogd eten.
– rozijnen zijn gedroogde druiven
– abrikozen kan je drogen
– …
Maar niet iedereen wist hoe het er dan uitzag en hoe het dan smaakte…

Verschillende kinderen brachten gedroogd fruit mee dat ze thuis hadden.
Dit werd aangevuld met nog andere proevertjes.
Samen even onderzoeken hoe het smaakt…  en raden welk fruit het is.

Besluit: de gedroogde versie smaakt soms heel zoet, maar ook soms een beetje zuurder.

En zelf fruit drogen natuurlijk!
We mochten een machine lenen waar warme lucht door blaast.
We probeerden het zelf met appels en met kiwi.

Besluit:
– bij de appeltjes duurt het een ganse dag voor ze (redelijk) gedroogd zijn; wel lekker.
– de kiwi was heel sappig en dan duurt het veel langer om te drogen.
( Hij was nog wat plakkerig)

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: